Farkas László emlékére

closeEz a poszt már több mint egy éve született, kérjük, hogy az itt közölt tartalmat ennek figyelembe vételével olvassa. Arkiva enhavo.

Az Egri Verda Stelo Eszperantó Klub tagjai minden hónap utolsó szerdáján szeretettel köszöntik a névnapjukat abban a hónapban ünneplőket. Februárban is összejöttünk, ezúttal viszont szomorú esemény kapcsán emlékülést tartottunk. Csoporttitkárunk, Farkas László egy hónappal ezelőtti, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálára emlékeztünk. A váratlanul és fiatalon – 52 évesen – elhunyt barátunk tiszteletére a klub tagjai és az emlékülés meghívott résztvevői felidézték a hozzá fűződő emlékeket.
Barta Zoltán klubelnök ismertette röviden elvesztett társunk 30 éves eszperantista életútját, megrendülten emlékezett a halál előtti napra, amelyen együtt intézkedtek a klub és a nemzetközi nyelv ügyeiben.
Szinte mindenki őrzött közös emlékeket a nyelvtanulás kezdetéről, a heti foglalkozásokról, a helyi, országos és nemzetközi rendezvényekről, amelyek Lacihoz kapcsolódtak. A résztvevők egyetértettek Eszényi József MESZ elnökségi tag véleményével abban is, hogy az életörömmel teli, mindenkihez kedves jó barát idő előtti eltávozása nagy emberi és mozgalmi veszteség.
(A Heves Megyei Hírlap cikke és a klub saját dokumentumai alapján.)